Veel gestelde vragen

Voor algemene vragen over het coronavirus verwijzen we u naar de website van het RIVM.  Of kijk op de website van het Albert Schweitzer ziekenhuis, Beatrix ziekenhuis en Amphia ziekenhuis voor actuele informatie over maatregelen rondom het coronavirus.

Ik moet bloed laten prikken, wat nu?

Op onze prikposten wordt er gewerkt volgens de voorzorgsmaatregelen die door rijksoverheid en het RIVM zijn voorgeschreven.

U kunt gewoon naar de prikpost komen. Wij verzoeken u om nog zoveel mogelijk afstand te houden bij een bezoek aan een poli bloedafname of of bloedafnamelocatie. Indien u erg verkouden bent of hoest, dan vragen wij u om een mondkapje te dragen. Bent u positief getest, dan is het niet mogelijk om naar een bloedafnamelocatie te komen. In dat geval zal u thuis worde geprikt.

Kan ik ook thuis geprikt worden?

Huisbezoek is mogelijk als u positief getest bent. U kunt zelf geen afspraak maken voor een huisbezoek.

Indien u niet naar een prikpost kan komen, neem dan contact op met uw (huis-) arts die u heeft aangemeld voor bloedonderzoek. Overleg of het onderzoek noodzakelijk is of dat het misschien uitgesteld kan worden. De (huis)arts zal in geval van medische noodzaak, een huisbezoek van onze regionale prikdienst voor u regelen. De bezoekdatum van de prikdienst hoort u van de (huis)arts. Zij bezoeken u op de afgesproken datum tussen half 8 en 12 uur.