Voorbereiding

Afspraak maken

De arts heeft in overleg met u een afspraak voor u gemaakt met één van onze bloedafnamelaboratoria die gespecialiseerd zijn in de uitvoering van deze test.  Heeft u nog geen afspraak? U kunt online zelf een afpraak inplannen.

Aanvullende informatie

De behandeling duurt ongeveer een kwartier waarna een wachttijd van een half uur tot 2 uur volgt. U kunt tijdens de test bij uw kind blijven.

De test

U meldt zich op het afgesproken tijdstip op het bloedafnamelaboratorium voor deze afspraak. De test vindt plaats in één van de prikruimtes, een laborant zal de test uitvoeren.

Allereerst wordt de huid van de arm gereinigd en gedesinfecteerd. Dit kan een beetje koud aanvoelen. Vervolgens worden er twee elektrodes (met gellaagje) op de arm geplaatst. Gedurende zes minuten wordt de huid gestimuleerd door een zwak stroompje. Dit kan een licht prikkelend gevoel veroorzaken. De elektrodes worden daarna verwijderd en de huid wordt nogmaals schoongemaakt.

Vervolgens wordt er een collector, die lijkt op een horloge, op de arm aangebracht. Hierin wordt het zweet opgevangen. Indien er voldoende zweet is opgevangen wordt de collector verwijderd. Dit duurt minimaal 30 minuten tot maximaal twee uur.

Indien er onvoldoende zweet is geproduceerd kan het nodig zijn om de bovenstaande procedure te herhalen op de andere arm of op het been.

De uitslag

De resultaten van het onderzoek worden aan uw arts gerapporteerd. Uw arts zal deze met u bespreken. Lees meer over de uitslagrapportage van laboratoriumonderzoek.