Wilt u meer weten over laboratoriumtesten?

Behandelend artsen ontbreekt het vaak aan tijd – en soms aan gedetailleerde kennis – om u het  fijne van laboratoriumtesten te vertellen.  Wij hebben gemerkt dat er behoefte is aan deze informatie en bieden u de mogelijkheid om uw vragen voor te leggen aan onze professionals.

Vragen van bijvoorbeeld iemand die al lang diabetes heeft, maar zelf wil kunnen begrijpen wat er gebeurt in zijn of haar lichaam. Ook hormoonbepalingen, bijvoorbeeld als het gaat om de menopauze of een vruchtbaarheidstraject, roepen vragen op. Dit geldt ook voor bloedarmoede, vitaminegebrek, schildklierwaardes, bezinking en ontstekingswaardes, of leverwaarden in relatie tot alcoholgebruik.

Dit zijn allemaal zaken en termen waar u zelf wel op kunt Googlen, maar dat wil niet altijd zeggen dat het dan ook duidelijker wordt of dat er correcte informatie naar boven komt. Bij onze infodesk spreekt u altijd met een goed geschoolde professional en krijgt u betrouwbare informatie in een persoonlijk gesprek.

illustratie bloed, laboratoriumtesten, informatiedesk laboratoriumgeneeskunde illustratie door Wendy Panders

 

Wat kunt u verwachten?

Een gesprek van een kwartier is gratis en vindt plaats met een ervaren specialist laboratoriumgeneeskunde (eventueel in opleiding).

Het is geen spreekuur waar een verslag of dossier gemaakt wordt. Er worden ook geen persoonlijke bloedwaarden ingezien of  geïnterpreteerd. Maar we kunnen wel in algemene zin vertellen: als bij u deze en die waarde verhoogd zijn, dan is in het lichaam dit chemische of dat biologische proces aan het werk. Die informatie proberen we zo veel mogelijk in begrijpelijke taal over te brengen. We leggen u uiteraard ook uit waarom we op sommige specifieke vragen over de persoonlijke gezondheid niet in kunnen gaan.