Voorbereiding

De arts heeft in overleg met u een afspraak voor u gemaakt met één van onze fertiliteitslaboratoria in Gorinchem of Zwijndrecht. Heeft u nog geen afspraak? U kunt online zelf een afpraak inplannen.

Het is van belang dat u de onderstaande instructie goed opvolgt, het resultaat van het onderzoek wordt mede door u bepaald.

Wij adviseren u voor het beste resultaat minimaal twee en maximaal zeven dagen geen zaadlozing te hebben. Daarnaast heeft u een recept voor bicarbonaat tabletten ontvangen. Haal deze tabletten bij uw apotheek, de tabletten heeft u op de dag van het onderzoek nodig.

Instructie

Twee uur voor het onderzoek slikt u thuis twee tabletten bicarbonaat (2x 500 mg). Vervolgens drinkt u een halve liter, bij voorkeur, water. Daarna plast u goed uit.

Op het afgesproken tijdstip meldt u zich bij het fertiliteitslaboratorium. Hier ontvangt u een steriel potje en potjes met vloeistof en wordt u naar een geschikte (afgesloten) ruimte verwezen.

Was uw handen en de genitale streek goed met water. Gebruik beslist geen zeep, dit kan zaaddodend werken. Na het wassen goed afdrogen met een schone handdoek.De zaadlozing moet worden opgewekt door masturbatie. Gebruik hierbij geen condoom. Vang de gehele zaadlozing rechtstreeks op in het steriele potje. Sluit het potje daarna goed af.

Drink vervolgens een kwart tot een halve liter, bij voorkeur water. Plas vervolgens uit in de meegekregen potjes met vloeistof en lever alle potjes bij de analist in.

Fertiliteitslaboratorium locatie Beatrixziekenhuis Gorinchem, 2e verdieping B2 (volg borden secretariaat laboratorium)
Neem bij inlevering ook uw Rivas pas mee. Indien u deze nog niet heeft kunt u die laten maken bij de inschrijfbalie in het Beatrixziekenhuis

F-laboratorium locatie Albert Schweitzerziekenhuis Zwijndrecht, begane grond (volg borden bloedafname) melden bij balie.

De uitslag

De uitslagen worden aan uw arts gerapporteerd. De arts zal deze met u bespreken. Lees meer over de uitslagrapportage van laboratoriumonderzoek.