POCT les, opleiding, instructie
« Terug naar alle berichten

POCT-les doktersassistenten in opleiding

Veertig doktersassistenten in opleiding van het  da Vinci college zagen tijdens een rondleiding over het laboratorium hoe vele buizen bloed onderzocht werden met behulp van geavanceerde laboratoriumapparatuur. Een week later mochten ze zelf, tijdens de Point-of-care Testing (POCT) les, aan de slag met POCT analyse apparatuur.

Ramyc van Nugteren, POCT specialist bij Result Laboratorium, had verschillende POCT-apparaten meegenomen en vertelde de leerlingen over de mogelijkheden van POCT gebruik in de huisartsenpraktijk waarbij het belang van een juiste en nauwkeurige uitvoering van bloedafname en de test werd benadrukt.

De leerlingen en docent Jolanda Witte waren enthousiast over deze POCT-les. Result Laboratorium vindt het belangrijk om kennis over laboratoriumdiagnostiek te delen en samen met het da Vinci college bekijken zij hoe aan deze POCT-les een vervolg gegeven kan worden.

 

Result Laboratorium biedt professionele ondersteuning aan zorgverleners voor decentrale laboratoriumdiagnostiek (POCT) waarbij de zorgverlener zoveel als mogelijk ontzorgd wordt. Het beheer en aanschaf van de apparatuur ligt bij Result Laboratorium, waarbij de instructie van de gebruikers, het onderhoud en kwaliteitscontrole van de apparatuur door het POCT-team verzorgd wordt.  Kijk  voor meer informatie over deze dienstverlening op onze website of neem contact op met  Bastiaan Been, relatiebeheer en salesmanager.