« Terug naar alle berichten

Aanvragen NIPT

Sinds april 2017 is de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT)  beschikbaar voor alle zwangere vrouwen. Op enkele bloedafnamelaboratoria van Result Laboratorium kan  NIPT afgenomen worden.

Wilt u een zwangere insturen voor een NIPT onderzoek?

Volg dan de speciale landelijke aanvraagprocedure voor NIPT. Dit verloopt via de website van Peridos, hier vindt u alle informatie rondom het aanvragen van NIPT. Peridos ondersteunt de workflow voor de NIPT.

Nadat deze aanvraagprocedure is doorlopen en de patiënt de factuur  heeft voldaan kan zij met de uitgeprinte verwijzing én betalingsbewijs op de onderstaande tijden bij de volgende afnamelaboratoria terecht:

maandag tot en met vrijdag tot 16:30 uur

maandag tot en met vrijdag tot 15:30 uur

maandag tot en met vrijdag tot 12:00 uur

Gezien de strikte voorwaarden die het RIVM stelt aan de afname en verzending van NIPT is het helaas niet mogelijk om op andere tijden of op andere Result afnamelocaties deze test af te nemen. Zonder Peridos formulier en/of betalingsbewijs kan de test niet worden afgenomen.

Result Laboratorium zorgt er voor dat de formulieren en het bloed binnen 24 uur wordt opgestuurd naar één van de drie Nederlandse laboratoria die door de overheid zijn aangewezen om dit onderzoek uit te voeren. De uitslag wordt rechtstreeks vanuit dit laboratorium naar u gezonden.

Als professional vindt u op de website van het RIVM  onder andere informatie over de uitvoering van de prenatale screening (de counseling,  NIPT, de combinatietest en het SEO). Voor zwangeren is er een aparte website met informatie: www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl.