« Terug naar alle berichten

Wijziging afname en verzending fecesonderzoek

Wij merken dat onderzoeksmateriaal dat per post naar Result Laboratorium wordt gestuurd, regelmatig te lang onderweg is of zelfs helemaal niet bij het laboratorium aankomt. Dit komt en de kwaliteit van het onderzoek en de rapportagetijd niet ten goede. Daarom is er besloten om het materiaal niet meer per post in te laten sturen.

Het materiaal kan voortaan, zoals eerder gebruikelijk was, worden ingeleverd op één van onze prikposten. Daarnaast kan het materiaal ook worden meegegeven aan de logistieke dienst van de samenwerkende laboratoria (RLM, PAL en Result Laboratorium) die materialen dagelijks ophaalt bij huisartsenpraktijken.

Drie nieuwe afname- en verzendsetjes

Om de verzending goed te laten verlopen zijn er vanaf 25 februari 2019 drie nieuwe afname- en verzendsetjes voor fecesonderzoek verkrijgbaar bij het laboratorium (en voor verwijzers ook via onze webshop). Onze logistieke dienst zorgt ervoor dat, in de week van 25 februari, er een kleine voorraad bij alle huisartsenpraktijken wordt bezorgd en neemt de oude sets (plastic enveloppen) mee retour.

WIT:

BLOED IN ONTLASTING

Inhoud:

Zakje met een wit etiket bevat een potje gevuld met vloeistof en wit deksel en een patiënteninformatiefolder.

 

BLAUW:

CALPROCTECTINE, ELASTASE, PARASITOLOGISCH ONDERZOEK DARMPROTOZOA (Giardia lamblia, Entamoeba histolytica, Cryptosporidium, Dientamoeba fragilis, Blastocystis hominis)

Inhoud:

Zakje met een blauw etiket bevat een potje met een blauw deksel.

 

 

BRUIN:

PARASITOLOGISCH ONDERZOEK WORMEN op indicatie (wormeieren, wormanalyse, plakbandproef, Cystoisospora belli/cylospora cayetanensis, Strongyloïdes stercoralis PCR, Schistosoma spp, Schistosoma haematobium)

Inhoud:

Zakje met een lichtbruin etiket bevat een klein potje met een bruin deksel en een lichtbruin aanvraagformulier.

 

 

Het aanvragen, verzamelen en insturen van feces voor microbiologisch of viraal onderzoek (Salmonella, Shigella, Campilobacter, Yersinia, STEC, Norovirus, rota/adenovirus, Helicobacter) naar het RLM blijft ongewijzigd.

Heeft u vragen neem dan contact met ons op:

Administratie regio Dordrecht (078) 6541532
Administratie regio Gorinchem (0183) 644800

Voor medisch inhoudelijke vragen is de dienstdoende laboratoriumspecialist bereikbaar op  (078) 6541529