verwijzing, laboratoriumdiagnostiek
« Terug naar alle berichten

 Vernieuwd aanvraagformulier laboratoriumdiagnostiek

Het aanvraagformulier voor laboratoriumdiagnostiek voor eerstelijns verwijzers is vernieuwd, op beide zijden van het formulier kan nu diagnostiek aangevraagd worden.

Meer testen en probleemgerichte pakketten

Door gebruik te maken van beide zijden is het mogelijk geworden om alle probleemgerichte pakketten (LESA richtlijn rationeel aanvragen van laboratoriumdiagnostiek) op de papieren verwijzing aan te bieden. De pakketten vindt u op de voorzijde van het formulier. Op de achterzijde vindt u een ruim aanbod klinisch chemische- en serologische testen op alfabetische volgorde.

De nieuwe aanvraagformulieren zijn vanaf 1 december beschikbaar en kunt u bestellen via onze webshop.

Zorgdomein

Vanzelfsprekend zijn alle testen die via de papieren verwijzing kunnen worden aangevraagd ook via ZorgDomein aan te vragen. In de ZorgDomein verwijzing vindt u zelfs een nog groter aanbod aan laboratoriumdiagnostiek, zoals bijvoorbeeld een breed pakket allergenen.

Meer aanbod van testen is één van de vele voordelen van een ZorgDomein verwijzing. Een ander voordeel is dat u de verwijzing ook kan mailen naar uw patiënt. Het blijft echter nog steeds noodzakelijk dat deze verwijzing wordt uitgeprint én door uw patiënt wordt meegenomen naar de prikpost.

Op dit moment is Result Laboratorium gestart met een project waarbij de regionale prik- en trombosedienst van Result Laboratorium geheel overgaan op digitaal werken. Hierdoor zal het in de nabije toekomst mogelijk worden om zonder een papieren aanvraag patiënten naar het laboratorium te verwijzen.