« Terug naar alle berichten

Verhuizing afdeling DNA, een stap vooruit in de toekomst.

Sinds de ontdekking van het DNA gaat de gezondheidszorg met grote sprongen vooruit. Door middel van laboratoriumonderzoek zijn er al veel mogelijkheden beschikbaar om informatie uit het DNA te halen en diagnoses te stellen. Iets wat veel voordelen biedt voor u als patiënt.

Een voorbeeld hiervan is de melksuiker intolerantie; mensen die hier last van hebben verdragen geen melksuikers en hebben vaak (ernstige)darmklachten.
Voorheen werd deze diagnose middels de zogeheten H2-ademtest gesteld, maar dit kan nu in de meeste gevallen worden vervangen door een DNA-test.
Waar men voorheen een gehele morgen kwijt was om een H2-ademtest uit te laten voeren in het ziekenhuis, kan men nu volstaan met het afnemen van 1 buisje bloed op een priklocatie in de buurt.
DNA analyse Result Laboratorium

Result Laboratorium houdt de ontwikkelingen op DNA-testing scherp in de gaten. Dit gebeurd door de afdeling DNA-analyse. De analisten DNA-analyse zijn begin dit jaar verhuisd. Op de nieuwe locatie hebben zij nu meer ruimte beschikbaar om het DNA-onderzoek uit te voeren en verder te ontwikkelen.

Zodat een uitslag, voor u als patiënt, nog sneller beschikbaar is. Hiermee maakt Result Laboratorium een mooie stap vooruit in de toekomst.