Ben jij de ervaren en enthousiaste inkoper, die een waardevolle bijdrage wil leveren aan de verdere ontwikkeling van ons inkoopbeleid en -team?
Ja? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Strategisch Inkoper
voor 36 uur per week

Waar kom je te werken?
Result Laboratorium is het klinisch chemisch laboratorium voor de regio Zuidwest-Nederland en is gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige diagnostiek, die we 24 uur per dag bieden. Wij vormen een sterke diagnostische partner voor ziekenhuizen, huisartsen, verloskundigen, verpleeghuizen, GGZ instellingen en andere aan zorg gerelateerde instellingen. Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuw centraal laboratorium in Zevenbergen, dat in de loop van 2023 als lab in gebruik zal worden genomen en beschikt over een WELL-certificering. De ondersteunende – en stafdiensten werken sinds kort al in dit prachtige pand. Het grootste deel van de werkzaamheden van de analyse zal vanaf 2023 daar plaatsvinden, maar we blijven gebonden aan de ziekenhuizen (ASZ, Beatrix en Amphia) i.v.m. onze Rapid labs op deze locaties.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.resultlaboratorium.nl.

Je wordt onderdeel van onze afdeling Inkoop, die naast jou bestaat uit een tactisch inkoper en twee collega’s operationele ondersteuning (inkoop & voorraadbeheer). Het inkoopteam wordt geleid door de manager Inkoop, Facilitair en Logistiek (IFL). De afdeling IFL ontwikkelt zich in lijn van de transitie naar een volwaardige en volwassen afdeling. Result Laboratorium groeit en met de oplevering van het nieuwe pand in Zevenbergen is de weg verder ingezet om activiteiten te centraliseren. Hierdoor moeten we op het gebied van facilitair (huisvesting, services) en logistiek (centraal magazijn met decentrale locaties) zelfstandig worden en zal ook op het gebied van inkoop een uniform beleid en aanpak moeten worden uitgerold. In deze dynamische en interessante fase moet regelmatig geschakeld worden tussen het operationele, tactische en strategische niveau.

Wat ga je doen?
Als Strategisch inkoper ben je verantwoordelijk voor de tactische en strategische inkoop van Result Laboratorium. Je hebt vanuit je kennis en expertise een duidelijke visie op het inkoopproces en bent als geen ander thuis en/of weet snel je weg te vinden op de markt van medische inkoop maar ook op de belangrijke aandachtsgebieden Facilitair en ICT. Met jouw expertise weet je waarde toe te voegen aan het inkoopproces en inkoopteam binnen Result Laboratorium.

Verder

 • Heb je een coördinerende rol binnen het inkoopteam.
 • Maak je samen met je collega’s het inkoopjaarplan, volgt dit op en stelt bijbehorende doelstellingen op.
 • Werk je samen met de interne klanten aan de diverse inkoopprojecten. Deze projecten variëren van complexe inkooptrajecten tot kleinere projecten.
 • Voer je actief leveranciersmanagement en draag je zorg voor juiste contractregistratie en tijdige opvolging.
 • Ben je een strategisch gesprekspartner voor de interne stakeholders, bepaal je mede de aanbestedingsstrategieën en ben je verantwoordelijk voor het creëren van waarde in de projecten waarin je participeert.
 • Signaleer je verbetermogelijkheden en draag je actief bij aan de verdere verbetering van de inkoopfunctie binnen de organisatie.
 • Ben je vanuit inkoop het eerste aanspreekpunt voor leveranciers en de interne klanten.
 • Rapporteer je aan de Manager IFL, maar krijg je veel ruimte en zelfstandigheid om vanuit je rol de inkoopfunctie verder te ontwikkelen.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

 • Je functioneert minimaal op HBO werk- en denkniveau, eventueel aangevuld met een afgeronde opleiding NEVI Professional en NEVI Expert of gelijkwaardig.
 • Je beschikt over kennis van inkoop en logistiek aangevuld met kennis van commerciële inkoop en de juridische aspecten verbonden aan inkoopprocessen.
 • Je bent gedreven om continu te verbeteren en je wilt echt het verschil maken voor de organisatie.
 • Je toont lef en leiderschap.
 • Je bent een volwaardig business partner, inspirerend, verrassend en je hebt overtuigingskracht. Je kunt je onafhankelijk opstellen en je bent innovatiegericht.
 • Zelfstandig, organisatiesensitiviteit, aanpassingsvermogen en veranderingsbekwaamheid zitten in je natuur.
 • Je kijkt naar integrale processen en bezit een gedegen kennis van de aspecten van het inkoopspeelveld.
 • Ervaring in de medische sector heeft een voorkeur, waarbij (inkoop)kennis laboratoriumbenodigdheden een belangrijke pré is.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende functie in een enthousiast team binnen een organisatie die volop in beweging is. De functie is ingedeeld in FWG 60 (maximaal € 4.964,- bruto per maand op basis van 36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Verder bieden wij een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd, als we beide tevreden zijn.

Er gelden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% eindejaarsuitkering en in totaal zo’n 5,5 weken aan verlofuren. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Ziekenhuizen.

Het is mogelijk om (gedeeltelijk) vanuit huis te werken.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Roel Bennik, manager IFL via e-mail of via 06-39221035.

Voor overige informatie over de sollicitatieprocedure of onze organisatie kun je contact opnemen met Jolanda Hamerslag, HR manager, telefoon 06-57246837.

Hoe kun je solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan kun je je sollicitatie insturen tot en met
18 maart 2023 insturen via de sollicitatiebutton.

Solliciteer direct

We zien jouw sollicitatie heel graag verschijnen.

Als je bij Result laboratorium komt werken vragen wij je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gebleken gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Heb je als externe sollicitant eerder gesolliciteerd? Dan heb je waarschijnlijk een inlogaccount gekregen voor Outsite. Je kunt inloggen met je mailadres en het eerder gekregen wachtwoord. Als je het wachtwoord niet meer weet, dan kun je dit via Outsite opvragen. We verzoeken je je sollicitatie en CV als 1 bestand te uploaden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.