« Terug naar alle berichten

Result Laboratorium zet in op de toekomst en bestelt twee Vitestro bloedafnameapparaten

  • Result Laboratorium en Vitestro tekenen een overeenkomst om de autonome bloedafnameapparaten van Vitestro te integreren in het bloedafname proces
  • De vraag naar Vitestro’s veilige, autonome en toegankelijke oplossingen voor bloedafname blijft groeien
  • Verwachte implementatie in 2025 nadat CE-markering behaald is, verwacht in eind 2024
  • Result Laboratorium blijft tevens testlocatie voor klinische studie

Utrecht, 3 April, 2024 – De order van Result Laboratorium onderstreept de groeiende vraag naar de innovatieve oplossingen van Vitestro in de gezondheidszorg. Vitestro, de toonaangevende innovator op het gebied van bloedafnametechnologie, is verheugd deze belangrijke order van Result Laboratorium, een bekend laboratorium gevestigd in Zevenbergen, aan te kondigen.

Result Laboratorium, een vertrouwde partner die bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en verfijning van Vitestro’s bloedafnametechnologie. Door middel van deze gezamenlijke inspanningen en uitgebreide klinische studies heeft Result Laboratorium een goed beeld gekregen van de mogelijkheden van het apparaat en de verwachte positieve impact op het bloedafnameproces.

Vitestro ontwikkelt sinds 2017 een apparaat dat veilig, en nauwkeurig bloed afneemt bij patiënten. Het apparaat combineert AI-gedreven echografie bij het inbrengen van de naald met sub millimeter precisie, waardoor veilige en consistentere bloedafname wordt bereikt.

Hans Linn, Algemeen directeur van Result Laboratorium, benadrukt het belang van de samenwerking en de waarde van de begeleiding vanuit Vitestro. “We zijn er trots op om samen te werken met Vitestro en mede door onze bijdrage in de ontwikkeling van dit bloedafnameapparaat, een innovatieve stap vooruit te zetten in de bloedafnameprocessen”, aldus Linn. “Onze samenwerking wordt gekenmerkt door een toewijding aan echt partnerschap en wederzijds vertrouwen, op alle niveaus van de beide organisaties.”

CEO van Vitestro, Toon Overbeeke, spreekt zijn enthousiasme uit over de samenwerking en verklaart: “Deze belangrijke order van Result Laboratorium weerspiegelt het vertrouwen dat onze partners hebben in onze technologie en organisatie. Vroege toezeggingen vanuit de Nederlandse gezondheidszorg, zoals nu met Result Laboratorium, zijn van fundamenteel belang voor het succes van deze innovatie in de zorg, en we kijken ernaar uit om nauw met hen te blijven samenwerken en de patiëntenzorg te verbeteren.”

De order van Result Laboratorium is een belangrijke mijlpaal voor Vitestro en benadrukt de toewijding van het bedrijf aan het stimuleren van innovatie en het bevorderen van patiëntenzorg door nauwe samenwerking. Met sterke partnerschappen, gezamenlijke inspanningen en een streven naar implementatie excellence, is Vitestro klaar om het voortouw te nemen bij het transformeren van bloedafnameprocedures en het verbeteren van de zorgresultaten.

Brian Joseph, commercieel directeur bij Vitestro, benadrukt het belang van gezamenlijke inspanningen om succes te behalen. “De samenwerking tussen Vitestro en Result Laboratorium is een voorbeeld van de kracht van voorbereiding”, aldus Joseph. “Samen hebben we ijverig gewerkt om met behulp van ons Vitestro Academy-opleidingsprogramma ervoor te zorgen dat onze technologie en samenwerking voldoen aan de behoeften van zorgprofessionals en een meerwaarde hebben voor de patiënt.”

vlnr: Brian Joseph (Co-founder en Commercieel directeur Vitestro, Hans Linn (Algemeen Directeur Result Laboratorium), en Toon Overbeeke (CEO en Co-founder Vitestro)