« Terug naar alle berichten

Result Laboratorium heeft nieuwe analyzers

Result Laboratorium bevindt zich in een transitie waarbij de klinisch chemisch labs in onze ziekenhuislocaties Dordrecht, Zwijndrecht en Gorinchem worden omgebouwd naar Rapid Response labs en waarbij we tevens overgaan op apparatuur van een nieuwe leverancier. We zijn blij dat we sinds 1 april op onze locaties in Dordrecht, Zwijndrecht en Gorinchem werken met die nieuwe apparatuur.

Afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten. Het installeren van de nieuwe apparatuur, het uitgebreid testen en valideren en nieuwe kennis opbouwen was een centraal thema in onze laboratoria. We zijn verheugd dat we nu met deze innovatieve apparatuur mogen werken. Analyzers die verder geautomatiseerd zijn, waardoor we nog sneller uitslagen kunnen rapporteren en de foutkans verder kunnen reduceren. Laboratoriumwerk blijft mensenwerk, maar het is een fijn en veilig gevoel met deze innovatieve en geavanceerde apparatuur te mogen werken. Uiteraard blijft ons doel steeds om onze klanten en de patiënten te dienen en accurate uitslagen met bijbehorende interpretatie en advies te leveren. Zo goed en zo snel mogelijk.

Voordelen voor patiënten en aanvragers
Onze nieuwe labs vergroten onze innovatiekracht en vooral onze efficiency en dienstverlening. Het biedt individuele patiënten uitslagen op maat en reduceert voor sommige bepalingen ook het aantal prikken waar veel patiënten blij mee zullen zijn. Ook aanvragers zullen merkbaar profiteren van de efficiency. Bijvoorbeeld voor specifieke bepalingen (zoals D-dimeer) waar het niet langer nodig is om een extra buis bloed te prikken. Nabepalingen kunnen gedaan worden op een en dezelfde buis bloed.

De overgang naar nieuwe analyzers kan voor uw praktijk of afdeling enige impact hebben gehad. Wij hopen uiteraard dat de overlast of ongemak zoveel mogelijk is voorkomen. Mist u toch nog informatie, dan kunt u voor de meest up-to-date informatie steeds terecht bij uw vaste contactpersoon van Result Laboratorium of  contacteer ons via de contactpagina. Wij horen graag als zaken niet naar behoren lopen zodat wij kunnen inventariseren of en zo ja we zaken moeten aanpassen.

Nu onze Rapid Response labs op de ziekenhuislocaties operationeel zijn, is tevens het pad geëffend voor de oplevering van het centrale regionale laboratorium en de feitelijke verhuizing naar Zevenbergen later dit jaar.  Dit nieuwe lab zal een van de meest vooruitstrevende laboratoria in Europa worden waar 90% van de testen geautomatiseerd en gerobotiseerd worden uitgevoerd met alle voordelen die daarbij horen. Wij zijn al enthousiast en wij hopen dat u dat ook zal zijn.