trombosedienst, huisartsenprikdienst
« Terug naar alle berichten

Regionale prik- en trombosedienst in een nieuw jasje!

Dit najaar heeft de regionale prik- en trombosedienst van Result Laboratorium een aantal grote vernieuwingen doorgevoerd. Er zijn nieuwe mobiele telefoons en bedrijfsauto’s aan de bloedafnamemedewerkers verstrekt en binnenkort wordt de nieuwe bedrijfskleding verwacht.

Digitaal op weg

Iedere ochtend rijden er dertig bloedafnamemedewerkers door de regio om patiënten thuis of op de regionale prikposten te prikken. Zij beschikken sinds kort over een mobiele telefoon waarop een programma is geïnstalleerd dat aangeeft welke patiënten en prikposten zij moeten bezoeken. De routeplanner wijst hen de weg en zorgt ervoor dat alle patiënten op tijd geholpen worden.

Daarnaast  kunnen de gegevens van trombosedienstpatiënten direct na de bloedafname digitaal geregistreerd worden. Dit vermindert de papieren administratie, die eerder pas na terugkomst van de route kon worden gedaan. Deze informatie is nu meteen zichtbaar voor de doseerartsen. Zo kan er, indien nodig, sneller een aanpassing in de dosering doorgevoerd worden.

De gegevens die via deze telefoons worden verwerkt zijn vanzelfsprekend goed beveiligd en voldoen volledig aan de eisen van de nieuwe privacywetgeving.

Herkenbaarheid

Sommige routerijders kunt u nu ook herkennen aan de nieuwe bedrijfsauto’s van Result Laboratorium. Vijftien Renault Twingo’s rijden sinds half september door de regio. Aan het eind van het jaar zullen alle medewerkers van de regionale prik- en trombosedienst van Result Laboratorium ook herkenbaar zijn aan hun kleding.

“Medewerkers van de regionale prikdienst bezoeken vaak oudere en kwetsbare mensen thuis, daarom is het belangrijk om goed herkenbaar te zijn. De kleding draagt bij aan een professionele uitstraling, dat geeft vertrouwen en rust.” zegt Carine Mijnarends, directeur van Result Laboratorium.

Tijdens de draagproef van de kleding kregen de medewerkers al veel positieve reacties van de patiënten.