Voor wie?

Diagnostisch Toets Overleg (DTO) is een vorm van nascholing voor huisartsen die efficiënt gebruik willen maken van laboratoriumdiagnostiek om ‘zinnige en zuinige’ zorg te bevorderen. Hiervoor is het echter wel van belang dat het merendeel van de diagnostische onderzoeken wordt aangevraagd bij Result Laboratorium. Dit is nodig om zinvolle feedback, een wezenlijk onderdeel van DTO, te kunnen geven.

Inhoud DTO

De specialisten laboratoriumdiagnostiek van Result Laboratorium verzorgen de inhoud van het DTO.  Het DTO is opgebouwd uit drie onderdelen:

  1. Feedback op uw aanvraaggedrag met behulp van spiegelinformatie.
  2. Wensen en mogelijkheden op het gebied van de diagnostiek vanuit de huisartsenpraktijk.
  3. Nascholing op het gebied van diagnostiek.

Een DTO op onze scholingslocatie in Dordrecht heeft een vastgesteld scholingsthema. Het thema wordt vastgesteld naar aanleiding van verzoeken van de deelnemers. Laat het ons weten als u specifieke wensen heeft voor een scholingsonderwerp.

Door de samenwerking tussen Result Laboratorium, PAL en RLM is het ook mogelijk om een gezamenlijke DTO (Diagnostisch Toets Overleg) aan te bieden. Onze specialisten van de verschillende disciplines combineren hun expertises en vullen elkaar aan op diverse thema’s.

Huisartsengroepen bieden wij ook de mogelijkheid voor een DTO “op maat”.  Het scholingthema en de datum wordt in overleg met een HAGRO vertegenwoordiger vastgesteld en ingepland op één van onze scholingslocaties of bij u in de praktijk. De HAGRO vertegenwoordiger verzorgt de uitnodiging aan de deelnemers en, indien gewenst, een scholingsruimte.

Kosten

Huisartsen, die het merendeel van de laboratoriumdiagnostiek door Result Laboratorium laten uitvoeren, kunnen jaarlijks kosteloos aan één DTO deelnemen.

 

Aanmelden DTO