Diagnostiek  

Voedsel

Onderzoek naar mogelijke allergie tegen voedsel en/of voedselcomponenten wordt binnen Result Laboratorium verricht. Daarbij valt te denken aan allergie tegen kippeneiwit en koemelkeiwitten. Ook wordt onderzoek verricht naar de zin en onzin van dit type laboratoriumonderzoek. Twee van onze specialisten hebben in samenwerking met een diagnostische firma onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van het screenen op hazelnoot- en cashewnootallergie.

U vindt het artikel hier.

Recombinante allergenen

Een recente ontwikkeling binnen de allergiediagnostiek is het gebruik van recombinante allergenen in plaats van extracten van allergenen. Zo wordt gebruik gemaakt van een pinda-extract dat bestaat uit meerdere allergenen om te screenen op mogelijke pinda-allergie. Door gebruik te maken van recombinante pinda-allergenen, zoals Ara h2 en Ara h8 is het mogelijk om het risico op een klinische reactie op pinda beter te voorspellen. Ook voor hazelnoot en kippeneiwit beschikt Result Laboratorium over recombinante allergenen.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met dr. François Verheijen en/of dr. Michael Fouraux. Zij staan u graag te woord over dit onderwerp.