« Terug naar alle berichten

Onze klanten aan het woord: Matty Teerds van Gezondheidscentrum De Volgerlanden: “Wij zijn erg tevreden over de samenwerking”

Sinds 1 februari 2019 werkt Result Laboratorium samen met Gezondheidscentrum De Volgerlanden. Enthousiast vertelt Matty Teerds, hoofd Praktijkvoering bij het gezondheidscentrum over de prettige samenwerking.

Matty is al dertig jaar werkzaam in de zorg en heeft een schat aan ervaring opgedaan in diverse disciplines, bijvoorbeeld als doktersassistente en in het ziekenhuis. Nu stuurt zij het hele proces rond de huisartsenzorg aan in dit multidisciplinaire centrum in Hendrik-Ido-Ambacht. Met tienduizend patiënten, zes huisartsen, twaalf doktersassistenten en vier praktijkondersteuners is dit een erg leuke en uitdagende klus, waarin geen dag er hetzelfde uitziet. Ze coördineert onder andere de samenwerking in diagnostiek met Result Laboratorium.

“Optimale service aan onze patiënten is voor ons erg belangrijk. Op maandag en vrijdag verzorgen de medewerkers van Result Laboratorium de bloedafname voor ons. De andere dagen prikken we zelf. Dit betekent dat patiënten voor bloedafname veelal meteen in ons centrum terechtkunnen. Makkelijk, want dan hoeven zij niet op een ander tijdstip terug te komen. Voor het zelfprikken hebben onze doktersassistenten een opleiding gevolgd die Result Laboratorium verzorgde. Twee keer per dag komt nu een koerier het afgenomen materiaal ophalen.”

“Enige tijd geleden zijn we van een andere diagnostiekpartij overgegaan naar Result Laboratorium. In het begin was dit best even wennen vanwege een nieuwe werkwijze, maar die hadden we snel onder de knie. Nu zijn we erg tevreden over hoe de samenwerking verloopt. De huisartsen vinden het een groot voordeel dat de onderzoeksresultaten gekoppeld zijn aan het ziekenhuis. Dit maakt het delen en inzien van uitslagen een stuk makkelijker. Daarnaast zijn de korte lijnen met de relatiebeheerders van Result Laboratorium heel fijn. Als we vragen hebben of er zijn zaken die anders geregeld moeten worden, pakken zij dit snel op. Ook als er niet meteen een passende oplossing is, horen we altijd wat er dan wel kan en dat is prettig werken”, sluit zij haar verhaal af.

Foto: Rechts: Matty Teerds, hoofd Praktijkvoering, Gezondheidscentrum De Volgerlanden. Links: Bastiaan Been, salesmanager Result Laboratorium