« Terug naar alle berichten

Nieuw LIS voor Result!

Voor een juiste en snelle verwerking van labaanvraag tot uitslag maakt het laboratorium gebruik van een automatiseringssysteem, het Laboratorium Informatie Systeem (LIS).

Om aan te blijven sluiten bij de ontwikkelingen op het gebied van automatisering is het nodig om het huidige LIS van Result Laboratorium te moderniseren. Na een intensieve selectieperiode is er gekozen voor GLIMS van firma MIPS. De directie van Result Laboratorium heeft deze week de opdracht aan de leverancier verstrekt.

GLIMS is een uitgebreid automatiseringssysteem voor aanvraaginvoer, communicatie met de laboratoriumapparatuur,  resultatenverwerking, kwaliteitscontrole, resultatencommunicatie naar de arts, opvolging van betaling en statistieken. Het systeem kan wordt ingezet voor alle laboratoriumdisciplines die binnen Result laboratorium gebruikt worden zoals onder andere hematologie, klinische chemie, bloedtransfusies,  serologie en immunologie. GLIMS wordt al door meer dan 15 000 mensen in 19 landen in 9 verschillende talen gebruikt, waarmee ze het meest gebruikte laboratoriuminformatiesysteem van Europa is.