Informatiedesk, meer weten over bloeduitslagen
« Terug naar alle berichten

Informatiedesk, ook iets voor u?

 

Wist u dat Result Laboratorium een informatiedesk voor patiënten en belangstellenden heeft?

Iedereen die een vraag wil stellen over bloeduitslagen en/of laboratoriumbepalingen kan op maandagmiddag terecht op de afdeling bloedafname van Result Laboratorium in het Asz.

Al veel patienten hebben de weg gevonden naar deze service van Result Laboratorium.
“De meeste vragen gaan over welke testen bij een bepaald ziektebeeld horen”, vertelt François Verheijen, arts laboratoriumgeneeskunde: “Mensen begrijpen niet altijd het rapport van de huisarts. Bij uitstek ons vakgebied. De moeilijkste vragen gingen over mensen met een verhoogde concentratie C8 in het bloed, iets wat in de regio Dordrecht veel aandacht heeft gekregen.”

Aan elke bezoeker is gevraagd of het bezoek meerwaarde had gehad en hierop was het antwoord 100% JA. Uiteraard een enorme motivatie om door te gaan met deze service.

De artsen laboratorium geneeskunde gaan geen behandelrelatie aan met de vraagsteller en kunnen geen dossier inzien of aanvullen. Zij kunnen in algemene zin informatie geven over wat er in uw lichaam gebeurt, wanneer bepaalde waarden in uw bloed verhoogd of verlaagd zijn. Maar ook uitleg geven over bijvoorbeeld het verschil tussen “goed” cholesterol (HDL) en “slecht” cholesterol (LDL). En welke biologische processen bij de verwerking hiervan gepaard gaan.

Wanneer de vraag niet direct beantwoord kan worden, geeft de arts laboratoriumgeneeskunde een advies waar de patiënt verder terecht kan.

Het initiatief, van de informatiedesk, is in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Zowel vorig jaar als dit jaar zijn we uitgenodigd om op een congres te spreken over dit onderwerp.
Inmiddels zijn er ook verzoeken binnen gekomen om te helpen bij het starten van een informatiedesk in andere ziekenhuizen.

Heeft u ook interesse in de informatiedesk?

De informatiedesk is iedere maandag geopend van 13:00 – 15:00.
Het gesprek duurt ongeveer 20 minuten en is gratis. Het vindt plaats met een ervaren
professional in de laboratoriumgeneeskunde (een klinisch chemicus, eventueel in opleiding).

Interesse gewekt? Maak dan nu een afspraak. 
U kunt zich voor de afspraak melden bij de bloedafname op de locatie in het Albert Schweitzerziekenhuis.

Heeft u nog vragen neem dan contact op (078) 654 15 32 of via de website

bloedafname