Result Laboratorium erkend leerbedrijf
« Terug naar alle berichten

Erkend leerbedrijf voor doktersassistenten

Result Laboratorium heeft onlangs de SSB erkenning voor opleiding tot doktersassistenten ontvangen. Door samenwerking met het Da Vinci college (Dordrecht-Gorinchem) kunnen leerlingen van deze school bij Result Laboratorium een praktijkstage volgen.

Stage-leerbedrijf

Result Laboratorium had al een SSB erkenning voor het opleiden van klinisch chemisch analisten. Jaarlijks zijn er minimaal twee MLO of HLO life science studenten bezig met een praktijkstage en/of afstudeeropdracht bij Result Laboratorium. Vanaf heden kunnen ook leerlingen, die opleiding tot een doktersassistent bij Da Vinci college volgen, terecht bij Result Laboratorium voor een praktijkstage.

Doktersassistent op een laboratorium

Result Laboratorium vindt het belangrijk om ook te investeren in de opleiding van doktersassistenten. Dat doktersassistenten (huis)artsen ondersteunen bij hun werkzaamheden is algemeen bekend, maar dat zij ook op een laboratorium werkzaam zijn is vaak minder bekend.

Bij Result Laboratorium zijn ongeveer 80 doktersassistenten werkzaam. Zij verrichten bloedafnames in ziekenhuizen, op regionale prikposten en bij de mensen aan huis. Instrueren (trombosedienst) patiënten, verrichten functietesten, verzorgen administratieve werkzaamheden en ondersteunen het de afdeling pre-analyse op het laboratorium.