« Terug naar alle berichten

Dr. M. (Matthijs) Eefting, internist-hematoloog Beatrixziekenhuis: “De korte lijnen en de snelheid van rapporteren vind ik prettig”

Foto rechts: Dr. M. (Matthijs) Eefting, internist-hematoloog Beatrixziekenhuis, links: Dr. E. (Eric) Vermeer, klinisch chemicus Result Laboratorium.

Al tijden werken we nauw samen met de poli interne geneeskunde van het Beatrixziekenhuis. Waarom is diagnostiek zo belangrijk voor hen? Internist-hematoloog Mathijs Eefting vertelt: “Bij infecties en oncologische problematiek is het cruciaal om snel de uitslag van bloed- en beenmergonderzoeken te hebben. Hoe eerder ik zaken kan uitsluiten of bevestigen, des te sneller ik een gedegen en passende behandeling kan starten. Vrijwel van alle testen koppelt Result Laboratorium de uitslag dezelfde dag aan ons terug. Als het echt om spoed gaat soms al binnen een uur. Lastminute is nooit een probleem en dat werkt heel prettig.”

24/7 bereikbaar
“De klinisch chemici van Result Laboratorium zijn 24/7 bereikbaar voor intercollegiaal overleg. Bij onze multidisciplinaire overleggen en wekelijkse patiëntenbespreking sluit klinisch chemicus Eric Vermeer geregeld aan. Hierdoor zijn de lijnen kort. Daarnaast heb ik vaak een-op-een-overleg met Eric. We bellen, mailen of lopen bij elkaar langs. Dan bespreken we patiënten, maar het kan ook gaan over nieuwe protocollen, het elektronisch patiëntendossier of andere zaken. Het is fijn om te weten wat er speelt en elkaar nauw aangesloten te houden”, vervolgt Matthijs.

Goede samenwerking
“Ook hebben we samen een publicatie geschreven over een aantal patiënten met een bijzondere diagnose: paroxysmale nachtelijke hemoglobinurie. Een hele mond vol, maar met deze publicatie laten we zien hoe de samenwerking er ook voor zorgt dat we snel moeilijke diagnoses kunnen stellen. Kortom, we kennen elkaar inmiddels goed en weten elkaar uitstekend te vinden. Dat vind ik het uitgangspunt van goede zorg!”, besluit Matthijs.