Ben jij die ervaren mensgerichte leidinggevende en wil je met waardevol werk meebouwen aan een sterk groeiende klantgerichte organisatie middenin in de zorg? Ja? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Result Laboratorium biedt een leuke, uitdagende baan waarin je meedraait in de dynamiek van een laboratorium. We zijn op zoek naar een Afdelingshoofd Bloedafname (32 tot 36 uur per week), standplaats is onderwerp van gesprek

De organisatie
Result Laboratorium is het klinisch chemisch laboratorium voor de regio Zuidwest-Nederland en is gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige (bloed)onderzoek. Result laboratorium heeft 5 locaties, Breda, Gorinchem, Dordrecht, Zwijndrecht en Zevenbergen en daarnaast vele bloedafnamelocaties. Wij vormen een sterke diagnostische partner voor ziekenhuizen, huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners die bloed van hun patiënten willen laten onderzoeken. Voor meer informatie over onze organisatie en het werken bij Result Laboratorium kun je kijken op https://resultlaboratorium.nl/werken-bij/

Wat ga je doen?
Als afdelingshoofd bloedafname geef je leiding aan ongeveer 40 medewerkers die werkzaam zijn op de bloedafnamelocaties in de regio en de bloedafname van patiënten aan huis. Ook werk je nauw samen met je 5 collega’s afdelingshoofden bloedafname en de klinisch chemici. Daarnaast heb je contacten en samenwerking met betrekking tot de   priklocaties.
Je rapporteert aan de bedrijfsleider van het klantproces. De komende jaren ligt de nadruk op het doorvoeren van verdergaande automatisering en efficiëntere werkprocessen. Andere taken:

 • Je bent met je team de ‘ogen en oren’ van onze organisatie en ben je in staat om de verbinding te leggen tussen de patiënt en het laboratorium op onze verschillende locaties.
 • Je vormt de spil van het toegewezen vakgebied en creëert de randvoorwaarden om samen met jouw vakspecialisten en medewerkers bloedafname professionele zorg en de gewenste dienstverlening te realiseren.
 • Je bent verantwoordelijk voor een efficiënte en effectieve inzet van personeel en de uitvoering van het personeelsbeleid in een optimaal werk- en opleidingsklimaat.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit, continuïteit en doelmatigheid van de dienstverlening én de verbetering daarvan.
 • Je draagt budgetverantwoordelijkheid voor jouw afdeling binnen de kaders van het jaarplan. Je bent inzetbaar op verschillende locaties en op meerdere aandachtsgebieden binnen de bloedafname.
 • Je neemt deel aan (organisatiebrede) projecten.
 • Vervangt de andere afdelingshoofden op de andere locaties als dat noodzakelijk is.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau, aangevuld met aantoonbare ervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie, zowel op operationeel als organisatorisch niveau.
 • Je gaat voor kwaliteit, kan goed in processen denken en je bent in staat om een team effectief aan te sturen, zowel op de korte als de lange termijn.
 • Gezien het groot aantal verandertrajecten zijn visie, resultaatgerichtheid, ondernemerschap en besluitvaardigheid essentieel.
 • Je bent flexibel, kunt goed samenwerken en kunt uitvoering geven aan uitstekend timemanagement.

Wat bieden wij?
Een interessante en uitdagende functie in een sterk groeiende organisatie.
De locatie is onderwerp van gesprek. Ons werkgebied omhelst de regio’s Dordrecht, Gorinchem en Breda. Vanwege een herindeling van het werkgebied staat de standplaats nog open.
Verder is de functie ingedeeld in FWG 55 maximaal € 5.084,- (per 1 juni 2024) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
De inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Verder bieden wij een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.
Er gelden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% eindejaarsuitkering en in totaal zo’n 5,5 weken aan verlofuren. Wij volgen de Cao Ziekenhuizen.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Erna Verstraten, Bedrijfsleider, telefoonnummer 06-23992662. Voor overige informatie over de sollicitatieprocedure of onze organisatie kun je contact opnemen met Lennert van der Zee, senior HR-adviseur, telefoon 06-51602892.

Hoe kun je solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aantoonbaar aan de gestelde eisen? Je kunt jouw sollicitatie indienen door het sollicitatieformulier in te vullen via de sollicitatiebutton.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Als je bij het Result laboratorium komt werken vragen wij je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Heb je als externe sollicitant eerder gesolliciteerd? Dan heb je waarschijnlijk een inlogaccount gekregen voor Outsite. Je kunt inloggen met je mailadres en het eerder gekregen wachtwoord. Als je het wachtwoord niet meer weet, dan kun je dit via Outsite opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.