Ben jij op zoek naar een afstudeerstage op Communicatiegebied? Ben jij enthousiast en denk je graag mee?

Ja? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Afstudeer stagiaire interne communicatie
voor 32 – 36 uur per week

Waar ga je stage lopen?
Result Laboratorium is een klinisch-chemisch laboratorium voor de regio Zuidwest-Nederland. Wij leveren 24/7 kwalitatieve, innovatieve, accurate, bereikbare en betaalbare diagnostiek in de regionale zorgketen. Dit draagt bij aan verbetering en/of behoud van de gezondheid van de mens, vandaag en in de toekomst. Door de combinatie van diagnostische, digitale en operationele expertise bieden wij een unieke aanpak die het verschil kan maken wanneer het ertoe doet. Onze focus is het resultaat voor aanvrager en patiënt waarbij wij meedenken en onze bevindingen interpreteren. Wij staan voor wat we weten en met het oog op de toekomst gaan we voor wat we nog niet weten.

Op 1 september 2014 is het bedrijf gestart, als sterke dienstverlenende partner voor ziekenhuizen, huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners die bloed van hun patiënten willen laten onderzoeken. Het gaat om een nieuw opgerichte organisatie, maar de kwaliteit is vertrouwd: Result Laboratorium is namelijk het resultaat van de verzelfstandiging van de laboratoria van het Albert Schweitzer ziekenhuis en Rivas Zorggroep/Beatrixziekenhuis. Sinds oktober 2020 is het laboratorium van het Amphia Ziekenhuizen in Breda samengevoegd met Result Laboratorium.

Deze dynamische organisatie bevindt zich in een transitie naar 1 centraal laboratorium in Zevenbergen (voor de routine en de bijzondere diagnostiek) en 4 rapid labs in onze ziekenhuislocaties (voor de spoedeisende diagnostiek). Dat betekent dat collega’s uit de verschillende bedrijfsculturen met elkaar gaan samenwerken én dat een deel van de medewerkers op afstand van de hoofdlocatie werkt (medewerkers bloedafname en van de rapid labs).

De transitie zal begin 2025 volledig zijn afgerond.

Waar ga je doen?
Result Laboratorium wil na het afronden van de transitie een adequate interne communicatiestructuur opzetten. Aan welke kanalen, middelen en structuur is er behoefte onder de interne doelgroepen, wat is de visie op interne communicatie? Dit willen we in kaart brengen met een kwantitatief en kwalitatief onderzoek onder onze interne doelgroepen.

Naast een goede rapportage zien wij ook graag een advies over de inrichting van de communicatie en de kanaalkeuze. Hoe zorgen we met een goede interne communicatiestructuur voor goed geïnformeerde en betrokken medewerkers en hoe kan interne communicatie ondersteunen bij het bereiken van onze doelen?

Het opzetten en uitvoeren van dit onderzoek kun je afwisselen met verschillende communicatieklussen (zoals het schrijven en redigeren van artikelen –groot en klein-, maken van communicatiemiddelen als flyers, kaarten, folders, (PowerPoint)presentaties en het bijhouden van de website, social media).

Wat zijn jouw kwaliteiten?

  • Je bent een laatste jaar HBO-student met studierichting Communicatie.
  • Jouw communicatieve vaardigheden zijn prima.
  • Je bent leergierig en enthousiast.

Wat bieden wij?
Een leerzame stage naast de Senior Communicatie Adviseur. Start van de stage is september 2024 voor de duur van 20-26 weken. Aantal uur per week is 32-36 uur, minder uren in overleg.
We vallen onder de Cao Ziekenhuizen. Je krijgt een stagevergoeding van € 478,- per maand naar rato (36 uur is bij ons fulltime).
De werklocatie is Zevenbergen. Het is mogelijk om (gedeeltelijk) vanuit huis te werken.

Nieuwsgierig geworden?
Nieuwsgierig geworden, maar wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Wies Hulsen-Bekkering, senior communicatieadviseur, via w.bekkering@resultlaboratorium.nl of op telnr. 06-17986295.

Hoe kun je solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in deze stageplek, dan kun je je sollicita
tie insturen tot en met 28 augustus 2024 naar HRadmin@resultlaboratorium.nl.

We zien jouw sollicitatie heel graag verschijnen.