PFOA, C8

82.00

Perfluoroctaanzuur, PFOA of C8

PFOA is een hulpstof die gebruikt wordt bij het productieproces van onder andere teflon. Deze bloedtest bieden wij in samenwerking met een gespecialiseerd Duits laboratorium aan.

Perfluoroctaanzuur, vaak ook PFOA of C8 genoemd, is een hulpstof die gebruikt wordt bij het productieproces van onder andere teflon maar zit ook in vele andere producten. Deze kleurloze stof komt normaal niet in de natuur voor, maar is in kleine hoeveelheden bij veel mensen in het bloed aantoonbaar.

Analyse

Voor de analyse van PFOA in bloed is gespecialiseerde apparatuur en kennis nodig. Result Laboratorium werkt voor deze test samen met een gerenommeerd Duits laboratorium met expertise op dit terrein. Wij verzorgen bij u de bloedafname en versturen uw bloed naar het Duitse laboratorium. Het resultaat van de test ontvangt u van ons binnen 6 weken per post.

Uitslag

Wij kunnen u niet voorzien van advies of medische interpretatie naar aanleiding van de uitslag. Bij medische klachten of een verhoogde uitslag raden wij u aan om contact op te nemen met uw (huis)arts.

Met dit onderzoek komen wij als klinisch chemisch dienstverlener tegemoet aan het grote aantal verzoeken dat we de afgelopen periode kregen van bewoners, huisartsen en bedrijven uit Dordrecht en omgeving. Wij bieden deze test tegen kostprijs aan; dit in samenwerking met een gespecialiseerd Duits laboratorium.

U bestelt de test in de webshop van Result Laboratorium. Hierbij vragen wij u ook om een aantal persoonlijke gegevens; dit is nodig om u te kunnen identificeren bij de bloedafname. Hierna kunt u de bestelling afronden met de betaling via iDEAL. Indien uw betaling goed is afgerond, ontvangt u direct een bevestiging van uw bestelling.

Binnen 1 werkdag na aanmelding ontvangt u een mail met een uitnodiging om bloed af te laten nemen. Deze uitnodiging bevat een unieke code die u nodig heeft om de test uit te laten voeren. U kunt zich met de uitnodiging en identiteitsbewijs op elke werkdag tussen 9:00 en 16:00 uur melden bij de afdeling bloedafname in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Sliedrecht of locatie Dordwijk te Dordrecht.