Meet zelf uw INR-waarde!

Hoe werkt het?

U meet uw INR-waarde op de afgesproken datum en geeft het resultaat online door.

Met een handzaam meetapparaatje bepaalt u uw INR-waarde met één druppel bloed. Via uw computer of de app op uw telefoon/tablet geeft u de INR-waarde door aan de Trombosedienst. Het doseerteam beoordeelt de uitslag en bepaalt de nieuwe dosering bloedverdunners. Het nieuwe  doseerschema ontvangt u digitaal.

Bekijk een instructiefilmpje van het meetapparaatje

Instructiefilmpje zelf INR meten.

Indien u binnenkort start met de training voor het zelf meten verzoeken wij u om tevens de toelichting op het zelf meten door te nemen.

Hoe gaat het in de praktijk?

Nadat u zich heeft aangemeld voor zelfmeten krijgt u een uitnodiging voor de zelfmeet cursus om het zelf meten en prikken onder de knie te krijgen.

De cursus vind plaats op de Trombosedienst. U krijgt u een uitgebreide uitleg over de werking van het zelfmeet apparaat, het prikken, het gebruik van de webportal en de Tropaz app. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om het zelf meten van uw INR te oefenen.

Na afloop van de cursus krijgt u een zelfmeet apparaat van ons in bruikleen zodat u zelfstandig uw INR-waarde kan gaan bepalen. Het is noodzakelijk om vervolgens iedere zes maanden het apparaat te laten controleren. Voor deze periodieke controle wordt met u een afspraak ingepland.

Meldt u hier aan voor zelf meten