result laborotorium, microscoop, natuurcentrum Gorinchem, Mariëngaarde
« Terug naar alle berichten

Result Laboratorium schenkt dubbel-microscoop

Onlangs kregen de leerlingen van de basisschool de Mariëngaarde een microscopen les Techniek. Deze microscopen les techniek is door het Natuurcentrum Gorinchem samengesteld en is speciaal bedoeld voor alle leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs.

Tijdens deze lessen wordt de geschiedenis, het gebruik en werking van de microscoop uitgelegd. Na deze theorie gaan de leerlingen zelf aan de slag met diverse materialen uit hun omgeving. Natuurouders begeleiden de leerlingen tijdens de les waarin de structuur van o.a. van suiker, veren, hout, mos, haren, riet en vezels wordt bekeken.
Result Laboratorium heeft voor deze lessen een zogenaamde dubbelmicroscoop ter beschikking gesteld aan het natuurcentrum. Dit is een speciale instructie microscoop waar je met twee personen tegelijkertijd naar de voorwerpen kan kijken. Onder leiding van natuurouder Rachel Sterrenburg, analist van Result Laboratorium en werkzaam op het laboratorium van het Beatrixziekenhuis, hebben de leerlingen deze week een huisspin en de structuur van hun eigen haar bestudeerd. De leerlingen waren erg enthousiast over deze les.