« Terug naar alle berichten

Result Laboratorium implementeert Laboratorium Informatie Systeem GLIMS

Result Laboratorium is op 8 september jl. overgegaan op een nieuw Laboratorium Informatie Systeem, genaamd GLIMS. Met dit nieuwe systeem is Result Laboratorium in staat om veel meer maatwerk aan te kunnen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van de overzichten van uitslagen en verschillende soorten rapportages.

Echter, de implementatie van GLIMS blijkt complex en omvangrijk. Helaas lopen wij momenteel tegen diverse problemen aan. Wellicht heeft u als aanvrager daar ook al iets van gemerkt. Wij willen via deze weg onze excuses hiervoor aanbieden. Het kan zo zijn dat u al hinder heeft ervaren rondom onderstaande punten:

1. Uitslagen zijn nog niet binnen
Vanwege technische redenen die te maken hebben met GLIMS, hebben wij het lichaamsmateriaal van meerdere patiënten, mogelijk ook patiënten van uw praktijk/instelling, niet tijdig kunnen analyseren. Dit betekent dat deze patiënten op zeer korte termijn opnieuw door ons opgeroepen moeten worden. Wij zullen de betreffende aanvragers en patiënten separaat nader hierover informeren.

2. Er is een nieuwe lay-out
De uitslagen vanuit GLIMS hebben een andere lay-out, deze is anders dan u gewend bent.

3. De koppeling met HIS Medicom
We hebben van de huisartsen die met Medicom werken een aantal incidenten ontvangen. Deze hebben we direct opgelost. Werkt u met Medicom en heeft u nog steeds een probleem? Laat het ons weten.

4. Bloedgroepen worden niet meer mee gerapporteerd
Vanuit GLIMS worden bij o.a. de zwangerschapsblokken de bloedgroepen mee gerapporteerd. Dit is echter niet gewenst. Wij gaan de bloedgroepen daarom weer van deze rapportage afhalen.

5. Anemie met doortesten
Samen met het nieuwe systeem hebben wij ook een nieuw protocol voor de aanvraag ‘anemie met doortesten’ geïmplementeerd. Met dit nieuwe protocol krijgt u bij deze aanvraag nu standaard een automatisch gegenereerde interpretatie van de uitslagen. Helaas is gebleken dat de interpretatiemodule in dit nieuwe protocol niet goed werkt. Hierdoor zijn er verwarrende en incorrecte opmerkingen gerapporteerd. Tot nader order is de interpretatie daarom stopgezet. U krijgt uiteraard wel het volledige pakket van testen gerapporteerd.

6. Overige punten
Wij hebben daarnaast via verschillende kanalen ook feedback ontvangen over andersoortige incidenten naast de bovenstaande punten. Deze worden spoedig door ons opgepakt en opgelost.

Loopt u ergens anders tegenaan of heeft u nog suggesties? Laat het ons weten, zodat wij hiermee aan de slag kunnen. Onze relatiemanagers staan voor u klaar! Zie hieronder hun contactgegevens.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Namens de directie van Result Laboratorium

Carine Mijnarends, bedrijfskundig directeur
Warry van Gelder, medisch directeur

Contactgegevens relatiemanagement

Voor huisartsen en verloskundigen:
Jildez Unsold
T: 06-82903022 / 078-6542120
E: j.unsold@samenwerkendelaboratoria.com

Cristiana Vergouwen
T: 06-12052154 / 078-6542120
E: c.vergouwen@samenwerkendelaboratoria.com

Voor verpleeg- en verzorgingshuizen en overige instellingen:
Manon de Graaf
T 06-20993613
E m.degraaf@resultlaboratorium.nl