« Terug naar alle berichten

PFOA (C8) aanvragen?

Het onderzoek over de gevolgen van PFOA in bloed is nog volop in gang. Onlangs kwam in een Zembla uitzending naar voren dat er schrikbarend hoge concentraties PFOAS in het water zitten in de omgeving Chemours-fabriek in Dordrecht.

Wilt u als particulier een onderzoek laten doen naar de aanwezigheid van de stof C8 of PFOA (perfluoroctaanzuur) in het bloed? Result Laboratorium kan dit voor u uitvoeren.

Result Laboratorium verzorgt de bloedafname, de test (die wordt uitgevoerd door een Belgisch gespecialiseerd laboratorium) én de uitslagrapportage aan de klant. Interpretatie van de uitslagen kan Result Laboratorium echter niet aanbieden omdat dit niet binnen de expertise van ons laboratorium valt. Bij een verhoogde uitslag en/of medische klachten raden wij u aan om contact op te nemen met uw (huis)arts.

Aanvraag test via onze webwinkel
PFOA betreft geen reguliere laboratoriumtest en wordt daarom (nog) niet vergoed door de zorgverzekering van de patiënt. Via de webwinkel van Result Laboratorium kunt u de test bestellen. Kosten voor deze test bedragen € 125,-