Kinderprikkoffer
« Terug naar alle berichten

Pedagogisch handboek en voorbereidingsboekje voor kinderen en ouders en/of verzorgers

Result Laboratorium vindt het belangrijk dat ieder kind een positieve prikervaring opdoet wanneer het ons laboratorium bezoekt.

 

Hiervoor is er, sinds maart 2015, iedere woensdagmiddag een speciale kinderprikpoli op de locatie Beatrixziekenhuis. Momenteel zijn wij druk bezig dit ook voor onze locatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis te realiseren.
De afgelopen maanden heeft pedagogiek student Lianne de Boer op het laboratorium meegekeken hoe wij onze dienstverlening naar kinderen en hun ouders verder kunnen verbeteren.
Ze heeft haar afstudeeropdracht uitgevoerd op ons laboratorium met als vraagstelling

Op welke wijze kunnen kinderen tot twaalf jaar en hun ouder(s)/verzorgers, gedurende een bloedafname op de kinderprikpoli in het Beatrixziekenhuis te Gorinchem, pedagogisch worden begeleid door de laborant?

Uit het onderzoek van Lianne is heel duidelijk naar voren gekomen dat een groot deel van de angst bij kinderen weggenomen kan worden, als ze weten wat ze kunnen verwachten.

Kinder prikpoli
Afgelopen periode hebben we dan ook diverse bijeenkomsten georganiseerd voor de kinderen van de basisscholen van Gorinchem. Met als doel kinderen op een positieve manier kennis te laten maken met de bloedafname. Tijdens de bijeenkomsten werd voorgedaan hoe het bloedprikken gaat en daarna mochten de kinderen zelf oefenen op een door hun zelf meegebrachte knuffel en een prikdiploma in ontvangst nemen.
Lianne heeft voor Result Laboratorium een pedagogisch handboek kinderprikpoli opgesteld voor onze medewerkers. Voor de kinderen en ouders en of verzorgers is een voorbereidingsboekje gemaakt deze kan voorafgaand aan het prikmoment doorgenomen worden.