Voorbereiding

Afspraak maken

De arts heeft in overleg met u een afspraak voor u gemaakt met één van onze bloedafnamelaboratoria die gespecialiseerd zijn in de uitvoering van deze test.  Heeft u nog geen afspraak? U kunt online zelf een afpraak inplannen.

Aanvullende informatie

Voor de foto kan worden gemaakt worden eerst uw ogen gedruppeld met een vloeistof die uw pupillen groot maakt. Daardoor is het mogelijk dat u de eerste uren gevoelig bent voor licht, wat wazig ziet of een branderig gevoel in de ogen ervaart. Het is om die reden niet verstandig om zelf een voertuig te besturen. Veel patiënten vinden het prettig om na het onderzoek een zonnebril te dragen.

Neem de verwijzing van uw arts en uw identiteitsbewijs mee naar de afspraak. Het onderzoek, inclusief het druppelen van de ogen, duurt ongeveer 15 minuten en wordt als weinig belastend en pijnloos ervaren door onze patiënten.

Tijdens het onderzoek mag u geen contactlezen dragen.

De test

U meldt zich op het afgesproken tijdstip bij de aanmeldzuil. Kies hier voor de knop “afspraak”. U wordt via het beeldscherm opgeroepen in de behandelkamer.

Een gespecialiseerde lab-assistent in fundus onderzoek zal eerst uw ogen druppelen. Deze vloeistof moet een kwartier inwerken. Daarna wordt er van elk oog twee foto’s genomen.

De uitslag

De foto’s worden beoordeeld door een optometrist. De beoordeling wordt binnen 10 dagen aan uw arts gerapporteerd. De arts zal deze met u bespreken.