« Terug naar alle berichten

Aanvraagformulier vernieuwd

Result Laboratorium heeft het aanvraagformulier voor huisartsen en andere zorgverleners  geheel vernieuwd.

Wat is er anders?

De probleem georiënteerde pakketten zijn nu volledig ingericht conform de LESA standaard voor aanvragen van laboratoriumdiagnostiek. Zij kunnen inhoudelijk afwijken van de vorige versie. Ook zijn er enkele probleemgroepen en nieuwe testen toegevoegd.

De LESA standaard is ontwikkeld door NHG, de SAN (Samenwerkende Artsenlaboratoria Nederland, branche organisatie van huisartsenlaboratoria en diagnostische centra), en de NVKC (Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde). De digitale aanvragen die via Zorgdomein worden aangevraagd zijn in 2015 al volgens deze standaard ingericht, dit heeft ons doen besluiten deze standaard ook op de papieren aanvraag over te nemen.

De overgebleven ruimte op het formulier hebben we gevuld met de meest frequent aangevraagde testen van de afgelopen twee jaar. Op de achterzijde van het formulier staan onze contactgegevens en informatie die voor de patiënt nuttig kan zijn. Zoals bijvoorbeeld instructie voor nuchtere afname of verwijzing naar de website voor openingstijden van de prikposten in de buurt.