Result laboratorium XN hematologie
« Terug naar alle berichten

Nieuwe hematologie analyser bij Result Laboratorium

Met de komst van de XN-serie (Sysmex©), op de locaties Gorinchem en Zwijndrecht, heeft Result Laboratorium weer een flinke stap vooruit gezet wat betreft kwaliteit en mogelijkheden van hematologische diagnostiek.

De analysers worden gebruikt voor in-vitro hematologiediagnostiek. Met deze analysers kunnen wij u meer dan 15 parameters bieden voor uw hematologiediagnostiek.

Door introductie van de XN-10 op alle locaties van Result Laboratorium is het mogelijk geworden cellen in lichaamsvochten op een nieuwe manier te bepalen. Naast bloed is het ook mogelijk geworden om analysen te doen van andere lichaamsvloeistoffen, zoals liquor c.s., ascites, pleuravocht, drainvocht, wondvocht en CAPD-vocht.

De analyse wordt snel, geautomatiseerd en gestandaardiseerd rechtstreeks vanuit de monsterbuis uitgevoerd. Omdat er geen voorbewerking nodig is van het materiaal zijn de resultaten betrouwbaarder en sneller beschikbaar dan bij conventionele methoden. De analyse ondersteunt de verdere diagnosestelling door de arts door een telling van het totaal aantal kernhoudende cellen op te nemen, en mononucleaire en polynucleaire witte bloedcellen te differentiëren.

Wilt u nog meer achtergrondinformatie van de analyser?
Klik dan hier