bloedafname Dordrecht
« Terug naar alle berichten

Geen bloedafname mogelijk zonder lab-aanvraagformulier

Geen bloedafname mogelijk zonder lab-aanvraagformulier

Dagelijks verzorgen de bloedafname medewerkers van Result Laboratorium bij honderden mensen thuis bloedafnames. In veel gevallen is de gewenste lab afname door u als verwijzer digitaal aangevraagd via HIX of ZorgDomein. Door lab afnames digitaal aan te vragen is altijd en overal mogelijk om te achterhalen welke bepalingen zijn aangevraagd. Een groot voordeel dus bij bloedafname aan-huis.

Echter, bij lab aanvragen die niet digitaal zijn aangevraagd, is het noodzakelijk dat het fysieke lab-aanvraagformulier bij de patiënt thuis aanwezig is. Op die manier kunnen onze de bloedafname medewerkers controleren welke bepalingen door u zijn aangevraagd. Wanneer géén fysiek labformulier bij de patiënt thuis aanwezig is, kan er geen bloedafname aan-huis worden afgenomen.

Wij verzoeken alle verwijzers dan ook vriendelijk om uw lab aanvraag digitaal aan te vragen via HIX of ZorgDomein. Indien dat niet lukt, zorgt u er dan altijd voor dat het fysieke lab-aanvraagformulier bij de patiënt thuis aanwezig is. Zo helpen wij elkaar om bloedafnames aan-huis efficiënt en makkelijk uit te voeren.